Workshop Noks Nauta


Op zoek was ik naar een coach, iemand die met mij mee kon denken over de verdere ontwikkeling van mijn bedrijf, iemand die vrij en schep van geest is. Omdat ik het heerlijk vind om te puzzelen over mogelijkheden en te filosoferen en mijmeren over wat er gebeurt. Wat is er fijner om dit samen te doen en elkaar zo aan te scherpen, te verrassen en wakker te houden. In de tijd dat ik poogde zo een coach te vinden, ontdekte ik de veilig van het Mensa Fonds. Daarin dook een workshop op van Noks Nauta. Bingo! Cirkel er om heen en bieden maar. Het eerste HB-café in Groningen leidde zij (samen met Agnes Schilder) en daar had ik van gesmuld. Een workshop van haar, daar had ik best iets voor over. En tegelijk ook nog het Mensa Fonds steunen, helemaal mooi. Twee vliegen in één klap.

Bij het eerst contact liet Noks direct weten dat zij geen coach was en liet duidelijk weten dat zij zich ook niet in die positie liet manoeuvreren. Een workshop zou het worden of in ieder geval iets in die geest. Geweldig, een uitdaging. Ik mocht aan de slag om te ontdekken hoe ik de workshop, die ik inmiddels had binnengesleept, wilde vormgeven naar mijn wensen.
Eerlijk is eerlijk, daar ging best een tijdje overheen. Af en toe even sparren met Noks en anderen en zo ontstonden langzaam de contouren: een workshop voor werkende HBers die allemaal de behoefte hebben om af en toe verder te mijmeren en uit te wisselen over de dingen die zij in hun werk tegenkomen en waarover zij zich verwonderen en vragen hebben die ze graag willen delen. Met als doel elkaar inspireren, wakker en scherp houden door het delen van kennis, andere zichtpunten en humor.

Afgelopen vrijdag was het zo ver. Daar zaten we met een groepje van 9 mensen bij mij thuis rond de keukentafel met Noks aan het hoofdeinde. Een mooie diversiteit aan mensen, deel in loondienst, deels in een eigen bedrijf, soms een combinatie van die twee. Nog voor Noks van start ging, begon het vragen en uitwisselen al en dat ging zo door. Noks zorgde voor inhoud, de vorm en hield de richting in de gaten. Wij voegden daar onze bijdragen aan toe en zo ontstond een inspirerend geheel. Het was een mooie inhoudelijke kennismaking met elkaar en gaf inzicht in welke rol ons HB zijn speelt op ons werk, welke uitdagingen er liggen, waar vragen en hoe een ieder daar weer op een eigen manier mee om gaat. Daarin hebben we elkaar gevoed en inzicht gegeven. Het was een mooie start.  Het idee is om hier een vervolg aan te geven en één keer in de 3 maanden bij elkaar te komen om dit verder uit te werken en nog meer de diepte in te gaan.

Kortom, super blij dat ik geboden heb op die veiling van het Mensa Fonds.
Dank jullie beiden, zowel Noks als het Mensa Fonds, voor de geboden mogelijkheid.
Tip: scan er ook eens doorheen en laat je verrassen. Het viel mij echt op hoeveel leuke en interessante dingen er werden aangeboden.

Nienke Dijkstra - Doe eens Wad