Veiling 04-02-2018 KavelsDoe mee aan de Mensa Fonds veiling 2018! Dankzij jouw bijdrage kunnen we ook in 2018 weer Awards uitreiken en projecten steunen, waarvoor dank! Op deze pagina vind je alle kavels voor de veiling op zondagmiddag 4 februari 2018; in de maanden naar de veiling toe wordt het overzicht voortdurend aangevuld. Wil je ook een kavel aanbieden, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Overzicht van de kavels:
Kavel 1: Training 'Slim met slimme kinderen' door Richelle de Deugd
Kavel 2: Boottocht door Amsterdam door Mischa Rus
Kavel 3: Danish Design dameshorloge
Kavel 4: zwart leren laarsjes (nieuw, maat 39)
Kavel 5: Diverse servies stukken
Kavel 5a: Staffordshire Swinnertons Nestor Vellum – 4 soepkoppen met schotels en 1 reserveschotel
Kavel 5b: Sadler Olde Chintz – theepot + 2 mokken
Kavel 5c: Phoenix 11 kop en schotels, 1 melkkannetje, 1 suikerpot, 12 ontbijtbordjes, 2 grote borden of cakeschalen
Kavel 6: Persoonlijke sessie ‘Begeleiding in bewustwording’ door Ilona Kuis
Kavel 7: Groepsworkshop ‘Stilstaan’ door Ilona Kuis
Kavel 8: Tinnen borden (3x) en 3 bekers.
Kavel 9: Boek 101% IK - Jouw persoonlijke merk in 8 stappen
Kavel 10: Boek verslaafd aan organiseren
Kavel 11: Fles rode wijn Château de Beros
Kavel 12: Fles rode wijn Demon Rouge 2000 Fleurie
Kavel 13: Fles rode wijn La Rose Pauillac
Kavel 14: Materclass Projectmanagement door Arco Leusink
Kavel 15: Workshop over hoogbegaafdheid en volwassenen door Noks Nauta


Kavel 1: Training ‘Slim met slimme kinderen’

Aangeboden door: Richelle de Deugd

Het is niet altijd eenvoudig om slimme kinderen te geven wat ze nodig hebben. Richelle de Deugd houdt zich daar vanuit haar bureau www.hobega.nl al jaren mee bezig, is ervaringsdeskundige en heeft daarbij ook meer dan 20 jaar onderwijservaring. Zij biedt daarom een training aan waarbij de koper van de kavel kiest uit 2 mogelijkheden:
•    Een training van een dagdeel (3 uur) op een school, voor een leerkrachtenteam. Te kopen door ouders om aan school ‘cadeau’ te doen.
of
•    Een oudertraining van 3 uur, voor max 20 ouders. Door de koper zelf te bepalen welke ouders er worden uitgenodigd. Als koper regel je zelf de locatie.
 
Minimum bod: € 125,-

Kavel 2: Boottocht door Amsterdam

Aangeboden door: Mischa Rus

Deze kans krijg je niet vaak: een echte Amsterdamse boottocht met authentieke Amsterdamse gids. Een tocht door de prachtige stad die als Unesco erfgoed is erkend en jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt, maar dan niet in een van de vele toeristische massaboten maar in privé-boot met eigen-wijze Mokumse gids-kapitein!
Duur 2-2,5 uur
Voor 2 volwassenen (met zwemvaardigheden 😊)
Datum in overleg te bepalen zomer/najaar 2018.
Minimum bod: € 40,-

Kavel 3: Danish Design dameshorloge

               

Aangeboden door anonieme gever

Zo goed als nieuw dameshorloge van Danish Design (www.danishdesign.com) in originele Danish Design watch-box. Modern en elegant. Analoog, quartz uurwerk, mineraal glas. In goudkleurige edelstalen uitvoering met sjiek witte wijzerplaat waarin goudkleurige accenten. Diameter ca. 25 mm. Klemband en schakels, extra schakels zitten erbij zodat je de band op maat kunt laten maken. Dit dameshorloge is nauwelijks gedragen door de gulle gever dus wacht nog op de liefhebber.

Minimumbod: € 75,-

Kavel 4: zwart leren laarsjes (nieuw, maat 39)

     

Aangeboden door: Jelleke Veenendaal

Twee zwart leren enkellaarsjes, maat 39. cadeau gekocht voor iemand die ze niet paste en derhalve nog gloednieuw. Uitstekende kwaliteit leer. Prachtig strakke vorm. Ritsen om te openen aan de binnenkant, sier-ritsen aan de buitenkant. Lage hak.

Minimumbod: € 25,-

Kavel 5: serviesgoed van diverse merken
Aangeboden door: Jelleke Veenendaal

Kavel 5a: Staffordshire Swinnertons Nestor Vellum – 4 soepkoppen met schotels en 1 reserveschotel


Deze bijzondere, zeer verfijnde porseleinen soepkoppen zijn van de jaren ’50. Ze zijn onbeschadigd.

Minimum bod: € 15.

Kavel 5b: Sadler Olde Chintz – theepot + 2 mokkenOrigineel, gemerkt porselein van het merk Sadler, design Olde Chintz uit de jaren ’60 – ’80. In uitstekende vintage conditie (en onbeschadigd).

Minimum bod: € 20,-

Kavel 5c: Phoenix 11 kop en schotels, 1 melkkannetje, 1 suikerpot, 12 ontbijtbordjes, 2 grote borden of cakeschalen
 

Minimum bod: € 60,-

Kavel 6 Persoonlijke sessie ‘Begeleiding in bewustwording’

Aangeboden door Ilona Kuis

Wat betekent het om ‘dichter bij jezelf’ te zijn? Hoe ziet dat eruit en waar zit jouw persoonlijke interventieruimte? Is afleiding je default modus? Zet dan een stap terug om vooruit te komen!

Wat kun je verwachten? Een telefonische kennismaking/intake gevolgd door een sessie van 1,5 uur in ontspannen sfeer. Als het weer het toelaat in de buitenlucht, en anders in een coachingsruimte in Amsterdam west.
Voor wie? Voor diegenen die zoveel waarnemen dat ze zichzelf over het hoofd zien. Personen die toe zijn aan een grondige verlegging van hun aandacht naar zichzelf. Je hebt waarschijnlijk al zelfkennis opgedaan en kan wel wat handvatten gebruiken voor de toepassing ervan. Heeft jouw ontvankelijkheid de neiging door te slaan in grenzeloosheid? Je eigenwaarde in botheid? Heb je de ervaring weinig echt waardevolle, afgestemde feedback te ontvangen? Of verinnerlijk je juist elke feedback in perplexiteit? In deze losse sessie onderzoeken we op diepgaande, gerichte en neutrale wijze je bestaande patronen en de mogelijke omkeringen daarvan.

Deze kavel wordt tweemaal geveild. Te verzilveren voor 1 mei 2018. Een uitgebreider beeld vind je op www.ilonakuis.nl.

Minimum bod € 50,-

Kavel 7 Groepsworkshop ‘Stilstaan’

Aangeboden door Ilona Kuis

Een krachtige oefening in de eenvoud van de stilte

Wat gaan we doen? Deze workshop is eenvoudig van opzet en daarin zit dan ook de kracht. Met een kleine groep (max. 6 personen) gaan we letterlijk stilstaan. Bij onszelf en bij elkaar. Het betreft een oefening uit het theater die jou verrassende feedback geeft over jezelf, en die je gaat ondersteunen in allerhande situaties waarin jouw aanwezigheid is gevraagd. Denk aan het geven van een presentatie, het voeren van een zakelijk gesprek, het je staande houden in het contact met anderen.
Voor wie? Voor intelligente en sensitieve personen die zich op geniale wijze hebben vastgedacht en vastgevoeld in alle mentale en emotionele constructies die ooit noodzakelijk waren om te overleven en inmiddels contraproductief werken. Zodra je landt in je intensiteit, kun je ervaren hoe waardevol je bent, en creëer je ruimte voor nieuwe mogelijkheden.
Wat kun je verwachten? Diepgang en luchtigheid, spanning en ontspanning, avontuur en veiligheid. Sta je ervoor open om iets nieuws te leren over jezelf en dat te doorvoelen en ervaren? Dan verwelkom ik je graag, meer informatie over mijn activiteiten vind je op www.ilonakuis.nl.
Organisatie en locatie: de kavelkoper organiseert de deelnemers (max. 6) en de locatie (in de Randstad, in overleg). Duur van de workshop is 2 á 2,5 uur.

BONUS: deze workshop is inclusief de speciale citroen-oefening!

Deze kavel wordt eenmaal geveild. Te verzilveren voor 1 mei 2018. Meer informatie is te vinden op www.ilonakuis.nl (maar niet over de citroen-oefening…).

Minimum bod € 90,-.

Kavel 8: Tinnen borden (3x) en 3 bekers.Aangeboden door Jelleke Veenendaal

2 identieke bekers, aan de voet versierd.
1 kleinere beker.
1 herdenkingsbord 30 april 1981, ‘Aangeboden namens het personeel van het Kazerne Commando lpl. Langemannshof’. ‘Wietzendorf’ (im Herzen der Heide)
1 herdenkingsbord 12-05-75 / 01-09-76 met Latijnse spreuk ‘in scelus exsurgo sceleris discrimina purgo’ (I'll fight against the wrong. and purge all traces of evil). The motto, "In Scelus Exsurgo Sceleris Discrimina Purgo" dates back to Charlemagne, King of the Franks, in the 9th Century/ Ich erhebe mich gegen das Verbrechen und unterdrücke die Gelegenheit dazu.
1 bord met ‘Bambi’ afbeelding in het bos.

Minimum bod: € 20,-

Kavel 9: Boek 101% IK - Jouw persoonlijke merk in 8 stappen.

Anoniem aangeboden.

Denk je na over een volgende carrièrestap of wil je juist iets heel anders gaan doen? In acht overzichtelijke stappen leer je met 101% IK hoe je kunt zorgen dat anderen eerder voor jou kiezen. Leer denken als een sterk merk!
Geschreven voor Judith Tielen en Roel Wolbrink, zie ook https://www.youtube.com/watch?v=ko81NtfZr7o
Boek en werkboekje om meteen aan de slag te gaan.

Minimum bod: € 17,50

Kavel 10: Boek verslaafd aan organiseren.

Anoniem aangeboden

Dit boek toont 8 sluipmoordenaars die verandering tegenhouden zoals tijdverslaving, verantwoordingsverslaving en machtverslaving. Waar komen deze sluipmoordenaars vandaan? Welke schade veroorzaken ze? Welke strategieën veroorzaken organisaties om hun disfunctioneren te maskeren? Verslaafd aan organiseren biedt een nieuwe visie op het (dis)functioneren van organisaties en geeft zes manieren om als organisatie af te kicken.
Geschreven door Tjip de Jong, zie ook hier.

Minimum bod: € 15,-

Kavel 11: Fles rode wijn Château de Beros

Aangeboden door: Jelleke Veenendaal

Een redelijk stevige Vin de Bordeaux 2000, Appellation Bordeaux Contrôlée
Récoltant au château de Beros
Cette cuvée porte le numéro L 0208A010917 Cuvée Saint Justin

Minimum bod: € 15,-

Kavel 12: Fles rode wijn Demon Rouge 2000 Fleurie


Aangeboden door: Jelleke Veenendaal

Een uitstekende beaujolais, aanbevolen bij pasta en maaltijden met kalfs- of varkensvlees, gevogelte.
Appellation Fleurie Contrôlée
Mis en bouteille par Jean Louis Quinsonà 69820 Fleurie France

Minimum bod: € 15,-

Kavel 13: Fles rode wijn La Rose PauillacAangeboden door: Jelleke Veenendaal

Gerijpt in eikenhouten vaten, met een mooie, volle structuur en de notie van rood fruit.
De perfecte synthese van het Pauillac gebied waar in 1933 een groep wijntelers besloten de handen ineen te slaan om tot deze zeer speciale wijn te komen.
Appellation Pauillac Contrôlée, Récolte 1999 - mis en bouteille à la propriété

Minimum bod: € 20,-

Kavel 14: Materclass Projectmanagement

Aangeboden door Arco Leusink

Arco Leusink biedt zijn veelzijdige kennis van en ervaring met projectmanagement aan in de vorm van een masterclass van een dagdeel. Hij kan elk niveau aan, de masterclass gaat wel uit van een redelijk gelijkwaardig niveau van de deelnemers, bijvoorbeeld omdat ze samen in een bestuur, een organisatieteam of afdeling zitten. De koper van dit kavel geeft aan op welk niveau ingestoken dient te worden en de groep deelnemers komt dan met verrijkte kennis en inzichten uit de masterclass! Een alternatieve optie is de tijd van de masterclass in te zetten voor het in de steigers zetten van een (bestaand of beoogd) project; dit kan in overleg worden bepaald. Locatie en eventuele reiskosten van Arco Leusink zijn voor rekening van de koper.
Beschikbaar: 2 dagdelen, door dezelfde of 2 verschillende kopers te verkrijgen.

Minimumbod per dagdeel: € 75,-

Kavel 15: Workshop over hoogbegaafdheid en volwassenen.


Aangeboden door Noks Nauta

De winnaar van de Mensa Fonds Award voor Maatschappij 2016 Noks Nauta biedt een workshop aan over hoogbegaafdheid en leren hoe hier positief mee om te gaan. Noks Nauta is dé kenner van alle onderzoek op het gebied van hoogbegaafde volwassenen en kan je het verschil tussen feiten en fictie vertellen. In deze workshop komen deze aan de orde, zowel de eigen misvattingen als die van de omgeving. We verkennen hoe bepaalde vooroordelen in de wereld zijn gekomen, of er al dan niet onderbouwing voor is vanuit wetenschappelijk onderzoek en zoeken met elkaar naar mogelijkheden om hier op een positieve manier mee om te gaan in verschillende situaties.
Met de enorme kennis en ervaring waarover Noks Nauta met betrekking tot het thema hoogbegaafdheid beschikt staat deze workshop garant voor een zeer leerzame middag met volop nieuwe en praktisch bruikbare inzichten. De workshop duurt 3 uur, datum en plaats in overleg, te plannen in 2018. De koper regelt locatie, catering en deelnemers.

Minimum bod € 75,-