Veiling 04-02-2018 Programma


Benefietveiling op zondag 4 februari 2018 : welkom !

Doe mee aan de veiling voor het Mensa Fonds, gezelligheid, bijpraten, eten, drinken en voor de liefhebbers een rondleiding in de topbuurt van de Amsterdamse School. Welkom op een deel of geheel van onze veiling. Om in te schatten hoeveel mensen komen, graag je komst melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We rekenen op een groooote opkomst!

Programma:
13.45 Rondleiding door de bijzondere pracht van de Amsterdamse School bij Museum ‘t Schip
15.00 Deur Polanentheater open, er is koffie/thee en je kunt de kavels bekijken
16.00 Start Mensa Fonds veiling
17.30 Borrel en/of eten in het Polanentheater

Wat is het?
De jaarlijkse Mensa Fonds veiling is inmiddels een traditie geworden. De veiling zelf gaat snel en doelgericht, eromheen is veel ruimte voor ontmoeting en plezier. De kavels van 4 februari staan hier. Leuk, levendig en lucratief is het motto! Wil je ook graag iets voor deze veiling aanbieden (dit kan tot 29 januari), mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Heb je vragen over het aanbieden of kopen kavels? Zie hier de FAQ over het aanbieden van kavels, en zie hier de FAQ over het kopen van kavels, staat je vraag er niet bij stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Met de opbrengst kan het Mensa Fonds volop verder werken aan haar kerndoel: het benutten van de talenten van hoogbegaafden en het zichtbaar maken van de betekenis van hoogbegaafdheid voor de samenleving.

Wat kost het?
Aanwezigheid bij de veiling is kosteloos en het is niet verplicht om te bieden op een kavel. Ook hoef je geen Mensa lid te zijn – iedereen die het leuk of interessant vindt, is van harte welkom.
Voor de rondleiding vraagt Museum ’t Schip de gebruikelijke vergoeding (zie hieronder/link); aanmelden vooraf (uiterlijk op 28 januari) is verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Verder gaan we ervan uit dat je zelf je koffie/thee, eten en drankjes betaalt. Wil je het Mensa Fonds helpen voor de overige locatiekosten, dan is het fijn als je een bedrag in de gereedstaande Mensa Fonds busjes deponeert.

De veilingmeester
Onder de bezielende leiding van veilingmeester Leila Prnjavorac worden een voor een de kavels geveild. Bepaal van tevoren waarop je wilt bieden, want er zijn altijd veel kavels en die gaan er in hoog tempo doorheen.
Locatie Polanentheater www.polanentheater.nl
Gelegen Polanenstraat 174, in de Spaarndammerbuurt, naast het Westerpark, vlakbij de A10 West in Amsterdam.
Openbaar vervoer: bus 48 vanaf Centraal Station, halte Spaarndammerstraat, of bus 22 vanaf Centraal Station en Station Sloterdijk, halte Nova Zemblastraat.
Parkeren op zondag is gratis – het kan wel even zoeken zijn in de buurt voordat je een plekje vindt.
Locatie Museum ‘t Schip https://www.hetschip.nl/het-museum/het-schip
Op nog geen 5 minuten loopafstand van het Polanentheater en let op als je loopt : de hele buurt is een monument! Een duidelijk kaartje vind je hier : https://www.hetschip.nl/museumbezoek/adres-en-route/232-bereikbaarheid. De golvende gevels en bijzondere ornamenten en zeker ook het spectaculaire postkantoor zullen je verbazen – een van de unieke parels van Amsterdam.

Rondleiding Museum ‘t Schip / Michel de Klerk
Deze rondleiding is speciaal voor de bezoekers van de Mensa Fonds veiling ; voor een groep van 10-15 personen. Meld je tijdig (en zeker voor 29 januari maar liefst eerder) aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een boeiende tocht langs de vele details en aandacht voor de gedachtewereld van Michel de Klerk, die zonder veel woorden maar met de kracht van zijn vormtaal de basis legde voor de internationaal beroemd geworden beweging: de Amsterdamse School. De tocht voert langs de drie woonblokken waarbij wij samen zowel het geheel als de specifieke delen bekijken en de virtuositeit van deze architect bespreken. Tevens bezoeken wij een aantal delen van de expositie die meer inzicht geven in het werk en denken van de Klerk.

Onderstaande prijzen zijn inclusief toegang tot het museum.
•    Kosten: € 17,50
•    Student/CJP: € 12,50
•    Rembrandtkaart/ICOM: € 10,00
•    Museumkaart/IAmsterdamkaart/Stadspas: € 5,-

Eten
Je kunt op locatie een warme maaltijd eten mits je voor 29 januari bestelt: frites met salade en kip voor vleeseters of quiche voor vergetariërs; de kosten zijn € 11,50 per persoon. Stort voor 29 januari 11,50 euro o.v.v. ‘eten kip 4 februari’ of ‘eten quiche 4 februari’  + je naam op rekeningnummer NL16INGB 0008877172 ten name van Stichting Mensa Fonds.

Tenslotte
Wees erbij op 4 februari, van harte welkom! Meld je komst bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Neem je familie, vrienden, kennissen en kinderen mee, allen welkom!