Veiling 11-02-2017 Kavels

De Mensa Fonds veiling 2017 is afgesloten met de mooie opbrengst van € 2.506,50. Dit mooie resultaat konden we alleen bereiken dankzij alle donateurs die kavels doneerden en kavels kochten, en vrijwilligers die hielpen bij de organisatie. Met de opbrengst kunnen we ook in 2017 weer Awards uitreiken en projecten steunen, waarvoor dank! En natuurlijk komt er ook in 2018 weer een veiling; de datum maken we zo snel mogelijk bekend. Heb jij nu al ideeën voor het programma of de invulling, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kavels voor de Mensa Fonds veiling 2017.
Hieronder vind je alle kavels die op de veiling van 11 februari 2017 werden geveild. Wil je ook een kavel aanbieden, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor het programma, de locatie en aanmelden. zie alhier

Kavel #1: Twee spectaculaire handbeschilderde werken van kunstenares Nona Sint Jago
Kavel #1A: Vaas “DRIE TROPISCHE SCHOONHEDEN”
Kavel #1B: Schaal “ONTDEK DE VROUW IN MIJ”
Kavel #2: Boek Ik kan vliegen van Jeroen Komen
Kavel #3: Prachtige grootse Amarone della Valpolicella
Kavel #4 Cognacglasverwarmer  
Kavel #5: twee Aardewerk vaasjes
Kavel #6: Individuele verdiepingssessie hoogbegaafdheid door Lotte van Lith
Kavel #7: Chique bestekset 6 couverts  
Kavel #8:  Kunstboek Umberto Eco: de geschiedenis van de lelijkheid
Kavel #9: Twee kavels Kerntalentenontdekkingen door Frans Corten
Kavel #10: Kurkuma Bharini 
Kavel #11: De alchemist – genomineerd speelgoed van het jaar 2015
Kavel #12: Terra – genomineerd speelgoed van het jaar 2016
Kavel #13: Model Mensa pin-up kalender: Marjo van Diem
Kavel #14: Masterclass Projectmanagement door Arco Leusink
Kavel #15: Lezing Hoogbegaafdheid bij kinderen door Charlotte Hoyng
Kavel #16: Rondvlucht vanaf Hilversum door Jeroen Komen
Kavel #17: Koreaans diner voor 2 tot 6 personen door Angela Riddering
Kavel #18: Splash, een schitterend schilderij van Saskia Janssen
Kavel #19: Workshop over hoogbegaafdheid en volwassenen door Noks Nauta
Kavel #20: Schilderij Striptease van Sergio Lopez Orozco
Kavel #21: Kunstwerk  Portico del ojo van Violetta Lemma
Kavel #22: Vintage vaas van Scheurich
Kavel #23; Echte tussen-kunst-en-kitsch kandelaar
Kavel #24: Mooie en praktische Bel-Air serviessets
Kavel #25: De Gids – over begaafdheid in het basisonderwijs
Kavel #26: Individuele inner scan-sessie door Ilona Kuis
Kavel #27: Skypen met MailChimp expert Judith de Vries
Kavel #28: Personal Trainingsessie van 1 uur door Robert Prein
Kavel #29: 3 boeken van bondsoach/clubrainer Rob Wuijster
Kavel 29A: Luisterboek: Verander, groei en bereik wat je wilt
Kavel 29B: Luisterboek: Winnend presenteren
Kavel 29C: Boek: Denk jezelf succesvol
Kavel #30: Komt hier jouw kavel?


Kavel #1: Twee spectaculaire handbeschilderde werken van kunstenares Nona Sint Jago

Kavel #1A: Vaas “DRIE TROPISCHE SCHOONHEDEN”
Afmeting: ongeveer 40cm. hoog en 30 cm. breed. Materiaal: teakhout)

Drie tropische schoonheden is eigenlijk ontstaan tijdens het maken van een ketting met Afrikaanse kralen. Voordat ik aan een sieraad begin, maak ik altijd een schets, maar deze schets vond ik zelf zo ontzettend mooi dat ik dacht hier moet ik iets meer mee. Deze schets moest ik vastleggen op een schilderij of in ieder geval op iets tastbaars. De ketting is inmiddels verkocht en de schets heb ik dus op deze houten vaas gebrand en beschilderd. Het is een “eyecatcher” voor in de keuken in de gang of gewoon in de woonkamer. Waar je hem ook neer zet blijft deze vaas de aandacht trekken ook al hou je zelf niet van kunst, je ontkomt er niet aan betoverd te worden door deze prachtige vaas.

 Minimum bod € 150,00

 Kavel #1B: Schaal “ONTDEK DE VROUW IN MIJ”
 

Afmeting: ongeveer 20cm. hoog en 30cm. breed. Materiaal: teakhout)

Deze houten schaal is geïnspireerd door een drieluik die ik gemaakt heb in 1988 met de titel: “We Are Family”. Er zijn soms van die kunstwerken die op de één of andere manier in mijn hoofd blijven hangen. Dan krijg ik het gevoel dat het nog niet af is en dat gevoel had ik dus bij dit schilderij. Dus heb ik besloten het bestaan van dit schilderij eigenlijk voort te zetten in de vorm van een houten vaas met de titel “Ontdek de vrouw in mij”. Deze houten fruitbowl is uitermate handig in gebruik en heeft genoeg ruimte voor allerlei fruitsoorten. Een tros bananen, wat kiwi’s, mandarijnen en appeltjes en voor je het weet heb je zelf een prachtig en gezond stilleven op je tafel gecreëerd.

Minimum bod € 100,00

“DRIE TROPISCHE SCHOONHEDEN” is tot nu toe mijn mooiste kunstwerk ooit en waar ik het langste met heel veel plezier, passie en veel emotie aan heb gewerkt. In totaal heb ik ruim 1 jaar aan gewerkt om het zo te krijgen als ik het wilde hebben. Ik hoop echt dat deze vaas een heel mooi bedrag zal opbrengen voor het Mensa Fonds en ergens mooi kan komen te staan bij mensen thuis of op kantoor”. En hetzelfde hoop ik ook voor “ONTDEK DE VROUW IN MIJ”.
Meer over het werk van Nona: http://www.manolasintjago.nl/

Kavel #2: Boek Ik kan vliegen van Jeroen Komen
ik kan vliegen
 
Aangeboden door Jeroen Komen

Ik kan vliegen is een boek over levenslessen in de brede zin des woords; allerlei aspecten van het leven passeren de revue. Jeroen neemt ons mee op de verkenningstocht van zijn eigen ontdekkingen, zijn twijfels en zijn doorzettingsvermogen. De schrijfstijl, mooi en zonder opsmuk, werkt daar versterkend bij. Andere kwaliteiten van het boek zijn de afwisseling: als vlieger komt Jeroen op allerlei plaatsen wat superinteressant is en zeker een bron van goede anekdotes. En dan zijn er natuurlijk de prachtige foto’s die hij zelf vanuit zijn vliegtuig gemaakt heeft. Meer over het boek: www.ikkanvliegen.nl

Minimumbod: € 22,50

Kavel #3: Prachtige grootse Amarone della Valpolicella
 
Aangeboden door Hans Haamke

De Amarone della Valpolicella heeft een onberispelijke reputatie. Het bijzondere van deze wijn is dat de druiven na de oogst minimaal 4 maanden worden gedroogd. Van de ingedroogde druiven wordt vervolgens een uitzonderlijk geconcentreerde wijn gemaakt. De intensiteit van deze wijn is nauwelijks te overtreffen. Intense geur met impressies van rood fruit en kersen. Vol en geconcentreerd van smaak met hinten van rijp rood fruit zoals bosbessen, kersen en vanille. Gemaakt van de druivensoorten Corvina (70%), Rondinella (25%) en Molinara (5%). Een wijn van grote klasse!
Extra informatie:
De zorgvuldig geselecteerde druiven worden met de hand geplukt en vervolgens minimaal 4 maanden gedroogd in lage kistjes. Deze methode genaamd ‘appassimento’, zorg ervoor dat de wijn een hoger suikergehalte verkrijgt waardoor er een uitzonderlijk geconcentreerde wijn ontstaat. Een Amarone della Valpolicella kan zeker wel tussen de 10 en 15 jaar worden bewaard.  Als sinds de Romeinse tijd is Valpolicella één van beste wijnstreken van Italië. In deze wijnstreek dat beschikt over een DOC status, mogen van de druivenrassen corvina, molinara, en rondinella vier verschillende soorten wijn worden gemaakt. De Valpolicella, Valpolicella Superiore, Amarone en de Recioto. Echte klassieke wijnen uit Italië.
Wijngaarden in Valpolicella.
Het gebied bestaat uit een strook van ongeveer 40 kilometer en ligt ten oosten van het Gardameer, net iets boven de stad Verona. De verkoelende wind vanaf het Gardameer een belangrijke rol voor de rijping van de druiven. Het zorgt voor een langzame rijping. Dit levert uiteindelijk voor de verfijnde aroma’s van de druiven.

Minimum bod per fles (ze worden apart geveild) € 20,-

Kavel #4 Cognacglasverwarmer
   

Aangeboden door Hans Haamke

Ideaal voor de donkere dagen bij open haard of verwarming. De brander werkt op spiritus met origineel lont en lonthouder/cilinder (zitten erin).
Mooi groot cognacglas, 16 cm hoog en diameter 11 cm – geen beschadigingen.
Het vlammetje verwarmt de cognac. Zo smaakt en geurt de cognac voortreffelijk.
Belangrijk in het gebruik: draai het glas tijdens het verwarmen.

Minimumbod: € 20,00

Kavel #5: twee Aardewerk vaasjes
 

Aangeboden door Hans Haamke

Kanvormige vaasjes van handgemaakt aardewerk. Mat lila/wit schildering.
Diameter onder 9 cm, loopt smal naar boven toe naar 4,5/6 cm diameter. Hoogte 24,5 cm.
Vormt zowel met als zonder bloemen of creatieve accessoire erin een mooie decoratie.

Minimumbod: € 17,50

Kavel #6 Individuele verdiepingssessie hoogbegaafdheid
 
Aangeboden door Lotte van Lith

Ben je geïnteresseerd in; (hoog)begaafdheid, (hoog)gevoeligheid, creativiteit, persoonlijke, emotionele ontwikkeling. intensiteit van beleving en/of complexiteit van betekenisgeving….? Deze individuele verdiepingssessie is zowel van meerwaarde voor professionals, voor volwassenen voor zichzelf, als voor ouders van begaafd-gevoelige, creatieve kinderen. Tijdens de individuele sessie gaan we in op de volgende vragen:
1. Hoe verhouden begaafdheid en gevoeligheid zich tot elkaar?
2. Welke sociaal-emotionele uitdagingen zijn gerelateerd aan begaafdheid en gevoeligheid?
3. Hoe kun je de emotionele ontwikkeling van begaafde personen op een positief-constructieve wijze begrijpen?
We gaan met deze vragen aan de slag middels gesprek, oefeningen, theorie, en creatieve illustraties. Ook de samenhang tussen de thema’s, de vertaalslag naar de persoonlijke ervaring en praktijk, is een belangrijk onderdeel van de verdiepingssessie. De sessie vindt in Amersfoort (Vathorst) en op een doordeweekse dag plaats, van 10:00 tot ongeveer 15:00. De lunch, hapjes en drankjes worden verzorgd.
Er is vanwege de opzet volop ruimte voor individueel relevante vragen en persoonlijke verdieping. Na afloop ontvang je het studiemateriaal en gerichte lees – en kijktips.

Het minimale bod voor kavel is 50 euro. Deze kavel wordt 2x aangeboden.

Lotte van Lith is Mensa Fonds Award 2016 winnaar voor Werk Zij specialiseert zich via haar praktijk en onderzoek in begaafd-gevoeligheid, emoties en persoonlijkheidsontwikkeling. Zij werkt als coach voor volwassenen, organiseert workshops en studiedagen over relevante thematiek, en verzorgt op internationaal niveau lezingen. De theorie van positieve desintegratie is daarbij een belangrijke, maar niet enige bron van inspiratie. Meer informatie op: www.alotofcomplexity.nl en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of https://www.facebook.com/lotvanlith/.

Kavel #7: Chique bestekset 6 couverts

Aangeboden door Carola van Oers

Steek uw buren de ogen uit (figuurlijk) met dit chique bestek van Royal Doulton. Deze sets zijn nieuw en zitten in de originele verpakking.
Royal Doulton is een exclusief merk op het gebied van servies en besteksets. Het merk kreeg veel bekendheid door de hitcomedie “Keeping up appearances” uit de jaren 90, vertaald naar het Nederlands als “Schone schijn”. De in Engeland beroemde actrice Patricia Routledge kluisterde menigeen aan de buis in de rol van Hyacint Bucket (spreek uit als Bouquet). Menigmaal roemde zij haar Royal Doulton servies met alikruikjes in haar pogingen indruk te maken op de high society en haar buurvrouw Elizabeth (die uit nervositeit de kopjes vaak bijna liet vallen).
Deze elegante bestekset is vervaardigd uit 18/10 edelstaal en kan tegen een stootje, dus u hoeft niet bezorgd te zijn dat uw buurvrouw het bestek laat vallen onder de indruk als ze zal zijn van uw goede voorkomen.

 Minimum bod € 30,-

Kavel #8: Kunstboek Umberto Eco: de geschiedenis van de lelijkheid
 
Aangeboden door Fieke van der Lecq

 « Lelijkheid en schoonheid zijn ogenschijnlijk elkaars tegengestelden en doorgaans is men van mening dat de definitie van het ene begrip volstaat om te weten wat het andere inhoudt. Maar de verschijningsvormen van de lelijkheid door de eeuwen heen zijn rijker en onverwachter van karakter dan men over het algemeen aanneemt. Aan de hand van uiteenlopende teksten en schitterende illustraties voert dit boek ons langs de verbazingwekkende, bijna drieduizend jaar oude egschiedenis van nachtmerries, gruwelen en liefde (…). Het is zo’n opeenvolging van zwakte, banaliteit, toeval, willekeur (…) dat de eerste buitenlandse uitgever die het onder ogen kreeg, uitriep: ‘Wat is de lelijkheid mooi!’ » (citaat achterkant boek). Een hardcover gebonden boek, nieuw (nog in cellofaan), met veel illustraties in kleur, 451 pagina’s, afmetingen 243 x 180 x 35 . Recensie hier.

Minimum bod € 35,-

Kavel #9: Twee Kerntalentenontdekkingen
 
Aangeboden door Frans Corten

Wat krijg je? Een zorgvuldige vaststelling van je kleine, halve en sterke KernTalenten en de betekenis daarvan, alsmede een automatisch verslag waar het eerste en tweede niveau worden geduid. Hiermee kan je in kaart brengen wat je in je werk wil terugvinden om bore-out te voorkomen, en het dus langdurig naar je zin te hebben. Tevens krijg je een beeld van je burn-outgevaar. Het is geen volledige KernTalentenanalyse maar wel een serieuze basis in circa 2 uur.
De KernTalentenanalyse is de afgelopen 25 jaar in België ontwikkeld door Danielle Krekels, winnaar van de Mensa Fonds Award Werk 2015. Het geeft een heldere professionele analyse op basis van je voorkeuren in je kindertijd (4-12 jaar) en leidt tot een profiel met een grote voorspellende waarde dat je hele leven geldig is. Het vertelt je wat je sterke KernTalenten zijn: samen vormen deze je aard, je potentieel en je ‘goesting’. De methode is geheel uit de praktijk van 10.000 diepte-interviews ontstaan en bouwt niet voort op de geijkte (vaak voor hoogbegaafden slecht werkzame) methoden.
Frans Corten heeft de KernTalentenopleiding begin 2012 gevolgd bij Danielle Krekels in Brussel en het examen gehaald ‘met de grootste onderscheiding’ (zoals cum laude). Hij is al 5 jaar erkend KernTalentenanalist. In 2013 heeft hij de vervolgopleiding voltooid en leidt sindsdien collega’s op in deze prachtige methode. Frans Corten is voor zijn bijzondere werk genomineerd voor de Mensa Fonds Award 2016: zie het volledige juryrapport hier.
Uiteraard past Frans zijn kennis en ervaring met hoogbegaafden toe in deze analyse. Vaak hebben hoogbegaafden op een inventievere of ongebruikelijke manier met speelgoed gespeeld. Dat betekent dat een activiteit soms op een andere plek in de methode thuishoort dan gebruikelijk, en dus ook bij een ander KernTalent.
Koop je deze kavel, dan dien je die in 2017 te verzilveren.

Minimumbod is € 195 per stuk.

Kavel 10: Kurkuma Bharini

Aangeboden door Benno Meulenbelt

Originele bronzen kleurenhouder Kumkuma Bharini, afkomstig uit Zuid-India. De Kumkuma Bharini wordt gebruikt voor de rijsttekeningen die men elke morgen voor een Hindoehuis maakt, vooral in Zuid-India en Bali. De kleuren brengen gezondheid en geluk naar het huis.
De tekeningen worden gemaakt door rijstmeel te mengen met (natuurlijke) kleurstoffen en dit te strooien rond vooraf geplaatste punten. De kleurenhouder zelf heet Kumkuma Bharini. Uit deze traditie is een kunstvorm gegroeid die Rangoli genoemd wordt.
De Kumkuma Bharini kan ook gebruikt worden voor een andere Hindoe traditie Vasthu, een aloude architectuurwijze hoe een huis in te richten. Maak de Kumkuma Bharine schoon met water, plaats in elk vakje een welruikende bloem die je elke ochtend ververst en zet hem in de noordoosthoek van je huis. Dit trekt iridium aan die dan weer de kosmische energie aantrekt.

Minimumprijs : € 20,-

Kavel 11: De alchemist – genomineerd speelgoed van het jaar 2015
   

Aangeboden door Karina Ahles-Frijters

In De Alchemist verzamel je ingrediënten uit het bos en meng je deze tot een mysterieus brouwsel dat hopelijk magische krachten bevat. Zet je eigen laboratorium op en experimenteer op jezelf met de toverdranken die je brouwt. Als je niet zeker weet of het goed of slecht voor je is, loopt er vast wel een student rond die het drankje tot zich wil nemen in naam der wetenschap. Kom erachter wat de compositie van de ingrediënten is. Publiceer je eigen theorieën voordat de anderen dat doen.
Het bordspel De Alchemist is een parodie op de academische wereld met vele wetenschappelijke trekjes, grappen en fiasco’s. Het thema van het spel geeft het onderzoekende en deducerende aspect extra diepgang en humor. Geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 14 jaar. Dit spel is ongebruikt/nieuw. Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015.

 Minimum bod € 42,50

Kavel 12: Terra – genomineerd speelgoed van het jaar 2016
 
Aangeboden door Karina Ahles-Frijters

In dit educatieve wedspel maak je een leerzame reis langs de interessantste locaties ter wereld. Van de hoogste bergen, via de kleinste eilanden naar de diepste diepten van de oceaan. Er is veel te ontdekken. Wie weet het antwoord op de meest uiteenlopende vragen? En weet niemand het precies, dan wint degene die er het dichtst bij zit! Elke ronde draait om 1 kaart met 3 vragen.
Zet steeds een van je wedstenen in op de wereldkaart of verschillende sporen die bepaalde eenheden weergeven. Heb je een antwoord precies goed, dan levert dat 7 punten op, maar ook als je er heel dichtbij zit, krijg je nog 3 punten. Een wedsteen die geen punten scoort, ben je tijdelijk kwijt! Terra is een leerzaam spel, waarbij het wedden voor broeiende spanning zorgt! Geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 10 jaar. Het spel is ongebruikt / nieuw. Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2016.

Minimum bod € 22,50

Kavel #13: Model Mensa pin-up kalender
 
Aangeboden door Marjo van Diem

Mij als jouw model. Dat kan! Je hebt dan het origineel van januari op de Mensa pin-up kalender als jouw model. Voor foto, beeldhouw-, schilder-, tekenwerk en andere kunstvormen, bodypaint, om gewoon naar te kijken, voor de lol, zomaar, of wat je dan ook maar bedenkt. Ook voor blinden en anderen die met hun handen willen kijken. Sinds de kalenderfoto is genomen ben ik flink afgevallen. Ik zit (letterlijk) veel beter in mijn vel.
Ik kom door heel Nederland en omgeving naar je toe en je hoeft geen reiskosten te betalen. Dit aanbod is het hele jaar geldig. Vanaf nu tot aan de Mensa Fonds veiling van 2018. De genoemde prijs is een richtprijs. Alle beetjes helpen.

Richtprijs € 25 per sessie.

Kavel#14: Masterclass Projectmanagement

Aangeboden door Arco Leusink

Arco Leusink biedt zijn veelzijdige kennis van en ervaring met projectmanagement aan in de vorm van een masterclass van een dagdeel. Hij kan elk niveau aan, de masterclass gaat wel uit van een redelijk gelijkwaardig niveau van de deelnemers, bijvoorbeeld omdat ze samen in een bestuur, een organisatieteam of afdeling zitten. De koper van dit kavel geeft aan op welk niveau ingestoken dient te worden en de groep deelnemers komt dan met verrijkte kennis en inzichten uit de masterclass! Een alternatieve optie is de tijd van de masterclass in te zetten voor het in de steigers zetten van een (bestaand of beoogd) project; dit kan in overleg worden bepaald. Locatie en eventuele reiskosten van Arco Leusink zijn voor rekening van de koper.

Beschikbaar: 2 dagdelen, door dezelfde of 2 verschillende kopers te verkrijgen.

Minimumbod per dagdeel: € 75,-

Kavel #15: Lezing Hoogbegaafdheid bij kinderen
 
Aangeboden door Charlotte Hoyng

Charlotte Hoyng is al lange tijd lid van de commissie onderwijs van Vereniging Mensa Nederland en staat ook bekend als schrijver van de Mensa SlimmerIQuiz. Jarenlang heeft zij een adviesbureau gehad inzake hoogbegaafdheid bij kinderen.  Momenteel staat zij weer voor de klas en is zij mentor van een vwo+ klas, alwaar ze alle gegeven adviezen zelf nog eens in de praktijk brengt. Charlotte biedt zich aan voor het geven van een lezing over hoogbegaafdheid bij kinderen. Dat kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van mindset, faalangst, inclusief/exclusief onderwijs, passend onderwijs of VO-schoolkeuze. Het thema stel je in overleg samen vast. De grootte van de groep waaraan de lezing wordt aangeboden is onbelangrijk, graag wil zij wel weten wie er in de zaal zit (zijn het ouders of leerkrachten of juist een inspirerend mengsel van beide?). De lezing wordt vergezeld van een informatieve hand-out.

Minimum bod € 30,-

Kavel #16: Rondvlucht vanaf Hilversum
 
Aangeboden door Jeroen Komen.

Jeroen Komen kocht zes jaar geleden een zelfgebouwd vliegtuigje waarmee hij sindsdien diverse tochten door Europa maakte. Over zijn avonturen en zijn kijk op vrijheid en Europa verscheen het prachtige boek “Ik kan vliegen” (ook te koop op deze veiling). Aan nieuwsgierig aangelegden legt hij prettig uit wat er allemaal kan en mag met zo’n vliegtuigje. Bovendien prikkelen zijn vele prachtige luchtfoto’s het respect voor cultuur en natuur.
Bied op dit kavel en ervaar zelf hoe het is om met Jeroen vanaf Vliegveld Hilversum een stukje Nederland eens vanaf een ander perspectief te zien. De vlucht duurt een uur.

Minimum bod € 125,-

Kavel #17: Koreaans diner voor 2 tot 6 personen
 
Aangeboden door Angela Riddering

De Koreaanse keuken is bezig met een grote opmars, en dat is niet verwonderlijk. Het is heel gevarieerd, bijzonder smaakvol en ook nog eens gezond. Bied op dit Koreaans diner voor minimaal 2, maximaal 6 personen; de koper bepaalt of het een intiem diner voor 2 wordt of een groepsdiner. Het kan bij jou thuis met een beperkt menu of heel uitgebreid bij Angela thuis in Bavel. Datum in onderling overleg te bepalen.
Tijdens een reis naar Seoul voor de Annual Gathering van Mensa in Azië maakte Angela Riddering kennis met de Koreaanse keuken. Bij terugkomst heeft ze zich er verder in verdiept en inmiddels heeft ze een behoorlijk aantal gerechten onder de knie. Een Koreaanse bezoeker die laatst op bezoek kwam was dermate onder de indruk dat hij vond dat ze een Koreaans restaurant mocht beginnen. Een Koreaans diner bestaat uit vele gerechten: vlees, rijst, groenten, verschillende sauzen, ingemaakte groenten, soep, sla, er staat van alles op tafel. De nationale drank (Soju) mag natuurlijk niet ontbreken. Korea kent ook bijzondere eet tradities. In Korea wacht men altijd heel beleefd totdat de oudste persoon aan tafel klaar is met eten. Tot die tijd blijft de rest ook eten (of doen alsof) zodat er gezamenlijk kan worden afgesloten.

Minimumbod: € 40,

Kavel #18: Splash, een schitterend schilderij

(c) Saskia Janssen
Aangeboden door Saskia Janssen
Haal echt mooie kunst in huis met dit prachtige werk van schilderes Saskia Janssen. Autodidact Saskia Janssen schildert al vele jaren met veel plezier in haar vrije tijd, dat is aan haar repertoire af te lezen. Zie http://www.sassefras.eu/ . Haar kunstwerken kunnen ingedeeld worden in categorieën als “Ouwe koppen” en “Zacht en droog”. Het aangeboden werk komt uit de groep ‘Materie en structuur’. In deze groep ligt de nadruk op gemengde technieken en structuurrijk gebruik van de verf, vaak met paletmes, zie
http://www.sassefras.eu/kunstwerk/139711165_Splash.html#.WHqR8HTb_q
Acryl op doek, afmeting is 90 x70.

Minimum bod € 100,-

Kavel #19: Workshop over hoogbegaafdheid en volwassenen
 
Aangeboden door Noks Nauta

De winnaar van de Mensa Fonds Award voor Maatschappij 2016 Noks Nauta biedt een workshop aan over hoogbegaafdheid en leren hoe hier positief mee om te gaan. Noks Nauta is dé kenner van alle onderzoek op het gebied van hoogbegaafde volwassenen en kan je het verschil tussen feiten en fictie vertellen. In deze workshop komen deze aan de orde, zowel de eigen misvattingen als die van de omgeving. We verkennen hoe bepaalde vooroordelen in de wereld zijn gekomen, of er al dan niet onderbouwing voor is vanuit wetenschappelijk onderzoek en zoeken met elkaar naar mogelijkheden om hier op een positieve manier mee om te gaan in verschillende situaties.
Met de enorme kennis en ervaring waarover Noks Nauta met betrekking tot het thema hoogbegaafdheid beschikt staat deze workshop garant voor een zeer leerzame middag met volop nieuwe en praktisch bruikbare inzichten. De workshop duurt 3 uur, datum en plaats in overleg, te plannen in 2017. De koper regelt locatie, catering en deelnemers.

Minimum bod € 75,-

Kavel #20: Striptease


Aangeboden door: John Dunkelgrün

Kunstenaar Sergio Lopez Orozco is bekend, omdat hij de eerste was, die moderne abstracte werken maakt van een eeuwenoud locaal papier procedé, amate. Amate is gekookte en tot pap geklopte bomschors, die hij -nog nat- vormt, vervormt en materialen toevoegt. Zijn kleurstoffen zijn gemaakt van traditionele natuurlijke pigmenten.
Afmetingen: 27*30/40*42.5
Meer informatie over de kunstenaar in Diplomat Magazine en op deze site.
Minimum bod € 50,-

Kavel #21: Portico del ojo
        
Aangeboden door: John Dunkelgrün

Violetta Lemme (Cordoba, Argentinië) is zilversmid en werkt vaak in verschillende materialen. Hier is het (echt)zilver met mooi tropisch hardhout. Het werk geeft aan dat je als mens, als je maar durft te kijken, veel meer mogelijkheden ziet dan je binnen je normale leefpatroon denkt te kunnen vinden. Voor de meeste mensen zijn de muren in hun gedachten ernstigere belemmeringen dan de muren die anderen voor hen opwerpen. Als je de kans ziet daardoor heen te breken merk je dat je veel meer kunt dan je gedacht had.
Afmetingen: 56×21.5×8

Violetta Lemme zelf is te zien in deze (Spaanstalige) youtube.

Minimum bod € 125,-

Kavel #22 Vintage vaas van Scheurich
 

Aangeboden door Elisabeth

Mooie retro keramiek vaas, merk Scheurich nummer 202-24 uit de tijd dat er nog een West-Duitsland was (W-Germany staat onderop in het keramiek gemarkeerd).  De vaas heeft een matte beglazing met gespikkeld ontwerp in bruin en beige. De binnenkant is glanzend donkerbruin.
De vaas is in goede vintage staat en klaar voor een tweede leven.
Afmetingen: 24 cm. hoog, breedste omvang 15 cm, bodem 10 cm, bovenkant 11 cm.

Minimum bod € 15,-

Kavel #23 Echte tussen-kunst-en-kitsch kandelaar

Aangeboden door Elisabeth

Van spiegelglas en een metaal dat wij niet durven inschatten; aan u ter beoordeling. Spiegelglas licht beschadigd. Prachtig op een schoorsteen of tafel, voor alle kleuren kaarsen. Afmetingen: 30 cm hoog, 8/9 cm breed zowel boven als beneden.

Minimum bod € 15,-

Kavel #24 Mooie en praktische Bel-Air serviessets

 

Aangeboden door Ilona Boeren

Deze mooie en praktische Bel-Air serviessets geven uw eettafel een stijlvolle uitstraling. Gemaakt van fijn porselein en geschikt voor vaatwasser en magnetron. Geheel nieuw.
4x Bel-Air serviesset met dinerbord, soepbord, ontbijtbord, kop en schotel, verpakt per set, vier exemplaren / dozen dus totaal 20 stuks serviesgoed. Prima te vervoeren dankzij uitstekende verpakking.

Minimum bod € 25,-

Kavel #25: De Gids – over begaafdheid in het basisonderwijs

Aangeboden door: Eleonoor van Gerven

Op elke school zitten begaafde leerlingen. Zij komen er niet ‘vanzelf’. Om deze leerlingen volledig tot bloei te laten komen, hebben zij leraren nodig die hen op deskundige wijze begeleiden. In De Gids: over begaafdheid in het basisonderwijs komen alle aspecten aan de orde die van belang zijn voor het herkennen van en het inspelen op de educatieve behoeften van begaafde leerlingen. De Gids biedt daarmee een compleet overzicht voor iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs.
In dit boek brengen 17 specialisten ieder op hun eigen terrein de nieuwste ontwikkelingen in beeld. Onder redactie van Eleonoor van Gerven hebben zij de meest recente wetenschappelijke inzichten over het lesgeven aan begaafde kinderen verzameld en vertaald naar de praktijk van het basisonderwijs.
Een uitgebreide beschrijving vind je op: http://www.leuker.nu/

Minimumbod € 42,50.

Kavel #26: Individuele inner scan-sessie
 
Aangeboden door Ilona Kuis

Zou je graag meer liefde willen ervaren?
Wil je gemakkelijker communiceren en je intiemer tot anderen kunnen verhouden?
Ben je conflicten zat en verlang je ernaar begrepen te worden?
Wil je zien hoe je jezelf vastdenkt en -voelt?
Zoek je waardevolle feedback?
In deze individuele sessie komen die wensen en jouw persoonlijke vertaling ervan aan bod. Er is volop ruimte om te vertellen wat je bezighoudt. We zoomen in op jouw binnenwereld op een ervaringsgerichte, systematische, creatieve en eenvoudige manier. Je ontdekt meer over jezelf en anderen dan je dacht te zullen doen. We verhelderen, onderzoeken en verzachten op zo’n wijze dat niemand geweld aan wordt gedaan en uiteindelijk iedereen ervan profiteert. Klinkt groots? Zo formuleerden eerdere cliënten het:
‘Aha!’
‘Nu weet ik hoe zelf-liefde vóelt.’
‘Je hebt me mijn levensschat gegeven.’
‘Dit is productief!’
De sessie vindt plaats in Amsterdam (west) en duurt 1,5 tot 2 uur, waarin we allereerst kennismaken. Al je vragen, gedachten en emoties zijn welkom, niets is te gek om gekend en ‘gescand’ te worden. Drankjes en snackjes zijn inclusief. De afspraak voor de sessie dient voor 1 mei te worden gemaakt. Meer informatie over Ilona, haar diensten en werkwijze: http://ilonakuis.nl/ (kijk bijvoorbeeld eens onder Visie, Resultaten en Inspiratie). Deze kavel wordt driemaal aangeboden.

 Minimale bod per sessie: € 50,-.

Kavel #27: Skypen met MailChimp expert

Aangeboden door Judith de Vries

MailChimp is Amerikaanse software waarmee ondernemers een mailinglijst kunnen beheren en nieuwsbrieven kunnen versturen. Judith is door MailChimp erkend als expert op het gebied van de gebruikersmogelijkheden van deze software.
Het aanbod: een half uur skypen met Judith. Dit is een buitenkans om kennis op te doen voor communicatiezaken waar elke ondernemer mee te maken heeft! Je kunt je aankoop voor verschillende zaken gebruiken:
* als je nog niet met MailChimp werkt kun je je voor laten lichten over de voordelen die je kunt hebben als je deze software gaat gebruiken en/of over de voordelen van e-mailmarketing software in het algemeen
* of om een probleem dat je met MailChimp ervaart te laten oplossen, met uitzondering van problemen die het gevolg zijn van overtredingen van de wetgeving rond e-mailmarketing
* om je met behulp van Skype schermdelen iets te laten demonstreren dat je ingewikkeld vindt
* of om je e-mailstrategie door te spreken en suggesties te krijgen voor verbeteringen
De kleine letters: door dit aanbod te kopen ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Virtueel Present. http://virtueelpresent.nl/contact/algemene-voorwaarden-virtueel-present/.  Deze aankoop geeft geen aanspraak op expert-korting bij MailChimp. Je dient  je aankoop te verzilveren voor 1 juni 2017.

Minimum bod: € 20,-

Kavel #28: Personal Trainingsessie van 1 uur
 

Aangeboden door: Robert Prein

Hoe is het om met een personal trainer te werken? Ontdek het!
Loop fier rechtop, voel je levendig en energiek en voel de zuurstof weer naar je hersenen stromen!

Wat kun je verwachten? Een telefonische intake gevolgd door 1 uur training met volledige focus en aandacht op jouw trainingsdoelen in een privé trainingsruimte in hartje Amsterdam die van alle gemakken voorzien is. Dit is een losstaande sessie en we pakken direct die oefeningen die effectief zijn voor jouw doelen, zodat je er ook thuis of in de eigen sportschool mee aan de slag kunt.

Voor wie? Je bent gemotiveerd om aan jezelf te werken en samen een challenge aan te gaan, maar hebt wat hulp nodig! Hoe train je nu? Welke oefeningen doe ik? En hoe vaak? Of als je zelf al traint, hoe kom ik dan sneller tot de resultaten die ik voor ogen heb?
Trainer: Mijn naam is Robert Prein en wij zullen samen gaan trainen! Afgestudeerd in de Biomedische Wetenschappen en dans werk ik als danser en acteur en heb onder andere gewerkt in het toneelstuk ANNE, de musical The Bodyguard en in Awaji Art Circus in Japan. Daarnaast vind ik het geweldig om de kennis die ik heb opgedaan door mijn medische studie en jarenlange training in dans, martial arts en turnen door te geven aan anderen. Het doel van mijn trainingen is daarom ook jouw motivatie omzetten in een topconditie, ter ondersteuning van eigen sport of dans of om naast het werk in shape te blijven.
Deze kavel wordt 2x geveild. Te gebruiken op maandag en woensdag (eventueel overleg), voor 1 april 2017. Locatie: Rozenstraat te Amsterdam. Verdere info op: www.sterkensoepeltrainen.nl, https://www.facebook.com/sterkensoepeltrainen
Minimum bod: € 25,-

Kavel #29: 3 boeken van bondsoach/clubrainer Rob Wuijster

Rob Wuijster is voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam, clubtrainer/coach bij diverse Europacups en mental coach in de topsport, o.a. bij twee clubs in het betaalde voetbal en het Nederlandse Rugbyteam onder de 18. En hij trainde gedetineerden bij justitie.

Kavel 29A:Luisterboek: Verander, groei en bereik wat je wilt

Op deze cd geef ik je handvatten aan hoe je kunt veranderen, groeien en kunt bereiken wat je wilt! De inhoud die op deze CD besproken wordt is een weg die naar succes leidt. Deze weg naar bereiken wat je wilt is de weg die velen, en mij ook, succes gebracht hebben. De CD is bestemd voor iedereen die niet volledig tevreden met zijn leven is en die het optimale uit zijn leven wil halen!

JE GEDACHTEN ZIJN JE ENIGE BEPERKING!

Kavel 29B Luisterboek: Winnend presenteren

De CD ‘’Winnend presenteren’’ is voor iedereen geschikt die presentaties voor een groep houdt en voor iedereen die hier belangstelling voor heeft! De diverse thema’s zijn ook een goede toevoeging voor iedereen die in de verkoop zit!
Rob Wuijster geeft presentatietrainingen en is spreker. Hij heeft gesproken:

  • in het bedrijfsleven
  • bij stichtingen
  • bij gemeentes en de overheid
  • voor topsporters, topsport trainers/coaches en topsportteams
  • bij amateursportverenigingen

Kavel 29C Boek: Denk jezelf succesvol

Ons gedrag wordt door 95% gestuurd door ons onderbewustzijn. Als je andere resultaten wilt, verander dan je eigen gedachten. Dat kun je doen door het onderbewustzijn te beïnvloeden.  In dit boek beschrijf ik op een begrijpelijke manier en met veel praktijkvoorbeelden hoe het onderbewustzijn werkt en werk ik één techniek uit om bewust het onderbewustzijn te veranderen.
Kijk voor meer info over deze boeken bij bestsellers op bol.com

Minimumbod voor elk boek afzonderlijk: € 15,-

Kavel #30: Komt hier jouw kavel?