Fundraising dinners zijn weer ingepland voor 2019


Ze komen er weer aan, de nieuwe fundraising dinners met 100% opbrengst voor het Mensa Fonds. Heb je zin om weer aan te sluiten, dan ben je van harte welkom (uiteraard met vrienden of bekenden).
22 juni: 3-gangen Indonesische rijsttafel
13 juli:  3-gangen BBC chef-kok Rick Stein
7 september:  3-gangen de unieke keuken van Gaziantep

De werkwijze is hetzelfde als vorige jaren. Het diner is in Het Behouden Huys in de Nova Zemblastraat in Amsterdam-West. Dit is een fundraising dinner: voor deelname aan het diner maak je een bedrag over van minimaal € 35,- aan stichting Mensa Fonds. Dit komt geheel ten goede aan het goede doel. Je krijgt een gezellig en uitstekend verzorgd diner met boeiende tafelgenoten in een warme sfeer. Goede wijn (of andere drank) inbegrepen.

Dankzij jouw deelname kan het Mensa Fonds haar goede werk ook in 2019 weer voortzetten!
Gewenst aantal deelnemers: 5 -8 personen incl. de gastvrouw. De deelnemers zijn hoogbegaafd, niet hoogbegaafd of ze weten het domweg niet: allemaal goed!

Laat maar horen of je weer meedoet - je bent van harte welkom!

Aanmelden en nadere info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PS Een vegetarische variant van de maaltijd maken is geen probleem. Vorig jaar heb ik echter wel gemerkt dat de verschillende dieetwensen het koken te complex maakten, met bovendien beperkt resultaat en garanties. Het idee te voldoen aan dieetwensen vervalt dus, hoe jammer ook voor mensen voor wie dat noodzaak is.

Fundraising dinner 10 juni: heerlijk en gezellig


Zeven mensen namen deel aan het fundraising dinner op 10 juni 2017 in Amsterdam. Gerechten van de BBC-chefkok Rick Stein werden geserveerd uit zijn boek From Venice to Istanbul. Het voorgerecht bestond uit een heerlijke Turkse salade ‘kısır’ (spreek uit kussur). Het hoofdgerecht was Croatisch, Pasticada. Voor het dessert was er een keuze tussen een Croatische kersenstrudel en een (volgens Stein) Turkse rijstpudding, Muhallabia, ook in Griekenland verkrijgbaar. Keuze uit twee omdat de kok niet helemaal zeker was dat de kersenstrudel zou slagen en veiligheidhalve twee desserts vervaardigde.

Lees meer...

Fundraising dinner 29 april: heerlijk en gezelligZes mensen namen deel aan het fundraising dinner op 29 april 2017 in Amsterdam. Ze keurden het voorgerecht de Soto Ajam goed ('heel anders dan hoe ik het maak, maar wel lekker') en bij het hoofdgerecht dat uit 7 rijsttafelgerechten bestond, was er geen tijd meer voor keuring; de onderlinge gesprekken waren al zo levendig dat het eten bijna bijzaak leek. Met als toetje diverse soorten gebak uit Duitsland werd het na twaalven eer het licht uit ging. Heerlijk en gezellig, klonk er bij het afscheid. Dank lieve mensen voor jullie warmte en betrokkenheid.

Ook deelnemen? Dat kan nog op 10 juni a.s. als gerechten van BBC-chefkok Rick Stein worden geserveerd. Geef je nu meteen op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Peter Launspach 16 april


Peter Launspach gaf een Aangeklede Paasborrel op zijn boot en haalde daarmee zomaar € 130 op voor het Mensa Fonds. De eerste borrel, een paar jaar geleden, toen nog de Kerst boot borrel geheten was niet eens bewust zo gedaan, vertelt Peter opgewekt. ‘Ik vind het leuk om een borrel te geven en toen vroegen mensen of ze iets konden bijdragen en zo ontstond er een pot voor het Mensa Fonds waar iedereen wat in stopte’.
Deze keer Gekonfijte eend met linzen, of beter gezegd canard confit aux lentilles, reuzelekker is de aankleding als je bij Peter op een borrel komt.
Met hulp van Paul Schram werden Mensaleden opgeroepen om te komen, en uit eigen kring kwamen niet-Mensalen en dan heb je de ideale combinatie voor een leuke discussie, aldus Peter. Zo leuk, dat iedereen bleef staan om beter te kunnen praten. Peter had de boot vol krukjes gezet maar die bleven ongebruikt.
Peter en alle aangeklede medeborrelaars, superdank!

Wilma Voets 28 januari


Als je ergens lid van bent en er wordt van je verwacht dat je dan 100 minuten per jaar in die club steekt, dan doen we dan maar. Emile en ik bedachten dat een etentje hier thuis organiseren ons wel leuk leek. En aldus geschiedde……We hebben de koppen bij elkaar gestoken, gegoogled en geproefd, plus met Kerst proefgedraaid en geoefend op wat familieleden. Geschrapt in het menu en uiteindelijk wat bij iedereen op het bord belandde, goed gekeurd. Kostte lichte moeite om de tafel vol te krijgen, had wel wat meer meehappers uit de club verwacht. Maar dan sleurt een mens de omgeving binnen en komen we ook van het voedsel af. In totaal 14 eters. Uiteindelijk hadden we een gezellige avond, zeker door de muzikale ondersteuning van Ger Keijzers.
Hij vertolkte enige mooie liederen, welke de boel behoorlijk opfleurden. Volgend jaar gaan we weer wat leuks bedenken. Wat….. dat weten we nog niet. Komt tijd, komt raad.

Benefietdiner ten bate van het Mensa Fonds 2015

Sfeerimpressie van een geweldige avond 

We zijn zeer verheugd dat een aantal leden van de Vereniging Mensa Nederland begin 2015 het initiatief heeft genomen om een benefietdiner te organiseren voor de leden en hun introducé(e)s. Dit diner heeft op 25 april plaats gevonden.

De gasten werden verwend met een drie-gangen-diner dat werd omlijst door muziek bij binnenkomst, een goochelaar tijdens een tussengerecht en een pubquiz tijdens de aangeklede afterdrink.
Alle kosten werden gedragen door de “koks” en het batig saldo werd geschonken aan de Stichting Mensa Fonds. De opbrengst is ruim 300,=, hartelijk dank aan allen die hebben bijgedragen!